Organip Jonathan Petersen  kinguaavi

Søskendeflokken

De 14 søskende som blev voksne ud af de 17 som blev født. Farvebillederne var dem der var levende, da jeg oprettede siden.  Dog var den ældste søster stadig i live, da jeg var i Nuuk i 2007, men hun døde som 101-årig inden jeg fik startet på siden.

Pavia, Charlotte og Stephen blev født af Jonathan Petersens første kone Marie Lynge.  Hun døde i en ung alder, da børnene stadig var små. 

01. Pavia flyttede til Maniitsoq (daværende Sukkertoppen), hvor han stiftede familie og arbejdede som lærer.  Derudover var han digter, komponist, roman- og skuespilforfatter, maler, debattør og oplysningsmand.  Hans historie er blevet fortalt af hans datter Marie Skou i bogen "Pavia Petersen - miniorganisten og hans slægt" udgivet af Forlaget Atuagkat.  Han og Sofie fik 3 børn.  Sofie døde da børnene var små. Pavia giftede sig igen og fik med Kirstine sønnen Jonathan.


02. Charlotte fik ingen uddannelse, da det ikke var almindeligt for kvinder på det tidspunkt.  Hun fungerede som husholderske hele sit liv.  Hun blev aldrig gift og opnåede den høje alder af 101 år.


03. Stephen uddannede sig som typograf og arbejdede hele sit liv med det i Nuuk.  Han giftede sig med Thekla og de fik 8 børn sammen.  Stephen oversatte Greven fra Montechristo til grønlandsk.

04. Guldborg er den førstefødte af Bolethe, Jonathans anden kone.  Guldborg giftede sig med Lars Berthelsen og de boede hele livet i Kapisillit inde i Godthåbsfjorden, hvor de havde et fåreholdersted.  De fik 7 børn.

05. Marie giftede sig med Jens, som (vist) var på Grønland som marinesoldat.  De boede i København hele deres liv og fik 4 børn.  Jens arbejdede på kryolitfabriken og Marie var hjemmegående.

07. Thala giftede sig med en skomager Poulsen (jeg kender ikke hans fornavn).  De boede i Nuuk hele livet og fik 10 børn. 

08. Augusta giftede sig med Sven.  De boede forskellige steder på Vestkysten indtil Svens tidlige pension, og flyttede derefter til Århusområdet.  Sven var elværksbestyrer og Augusta var hjemmegående.  Augusta spillede klaver og Sven guitar og andre instrumenter.  Sammen havde de en periode et danseorkester.  De kom i Grønlands Radio med deres musik.  Augusta producerede osse anorakker til Brugsen.

10. Karla giftede sig med Harald.  Harald havde et firma i Nuuk.  Jeg ved ikke hvad for et slags firma, men det varede vist hele livet til pensionsalderen, hvor de flyttede til Jylland. Karla var hjemmegående.  De fik fire børn sammen og Karla havde en søn fra et tidligere forhold.

11. Else giftede sig med Ove og de flyttede først til Omø, hvor Ove kom fra.  Senere flyttede de til Munkebo på Fyn, hvor Ove oprettede Munkebo Maskinfabrik, som kørte successfuld til han gik på pension.  De fik 6 børn.

12.  Debora giftede sig med Erik, som var skibskok hele sit liv i Grønland.  Debora var hjemmegående. De fik 9 børn.

14. Anders giftede sig med Sika og jeg ved faktisk ikke så meget om hvad de lavede.  De boede i Nuuk hele livet og fik 6 børn.

15. Sofie giftede sig med Kurt.  Kurt arbejdede på DR i København, hvor de boede i mange år.  De fik tre børn sammen.  Sofie havde to børn fra et tidligere forhold. 

16. Frederik giftede sig med Sika og arbejdede hele sit liv som politibetjent i Nuuk.  De fik fire børn.

17. Linnemand arbejdede som tekniker i Grønlands Radio hele sit liv i Nuuk.  Han fik først 4 børn i forskellige forhold.  Så giftede han sig med sin kone (navn) og de fik fem børn sammen.

Nyeste kommentarer

14.04 | 14:32

Qiimasoqiit, peqatigiinniat erinarsuutaanni nuutaa piginerpisiuk ?

22.02 | 13:43

Hej Erna Lise, Hvis du vil have billeder af Martin og hans børn så kan ...

22.02 | 12:58

Hej Natuk Det er dejligt at høre, at det bringer glæde. KH Ernalise

22.02 | 12:40

Else Jensen døde desværre sidste år - mere hvis I vil opdatere. Hund d...

© 2024 - All Rights Reserved by Ernalise Royer

Established in 2010